Kup indeks - logo
pomóż akademii pomagać

Odmień historię życia dziecka
z Akademii Przyszłości!

News
04/06/2018 Dzień Dziecka z TK Maxx i Akademią Przyszłości czytaj więcej >>
X

Dowiedz się, jak przetwarzamy Twoje dane
(Obowiązek informacyjny)

Administrator danych i odbiorcy

Administratorem danych osobowych podawanych podczas wypełniania formularzy w serwisie akademiaprzyszlosci.org.pl (np. przy rejestracji do systemów informatycznych, zgłoszenia do projektów, zapisu na newsletter marketingowy czy dostępie do innych funkcjonalności) jest Stowarzyszenie WIOSNA z siedzibą przy ul. Berka Joselewicza 21 w Krakowie (31-031). Z osobą odpowiedzialną za ochronę danych osobowych można się skontaktować pod adresem biuro@wiosna.org.pl lub na wskazany adres pocztowy naszej siedziby.

Dane możemy przekazywać odbiorcom, tj.:

Prawa, które mi przysługują i dobrowolność podania danych

Każdemu przysługuje:

Dane w każdym przypadku podajesz dobrowolnie.

Cel i podstawa przetwarzania

Celem przetwarzania danych przy wyrażeniu zgody na działania marketingowe będzie przekazywanie informacji o wszystkich ważnych dla Ciebie wydarzeniach z wykorzystaniem wybranych środków komunikacji elektronicznej. Będą je otrzymywać tylko te osoby, które wyraziły na to zgodę i chcą być z nami na bieżąco w kontakcie. Natomiast podstawą prawną przetwarzania przez administratora danych osobowych podanych przy wyrażeniu zgody na działania marketingowe będzie marketing własnych produktów i usług jako prawnie usprawiedliwiony cel administratora, tj. art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „RODO”). Szczególną podstawą prawną wysyłania informacji handlowej drogą elektroniczną (e-mail) jest art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2017 r. poz. 1219 ze zm.). Jeśli zgodzisz się, abyśmy przedstawiali Ci informacje o naszych nowościach i promocjach drogą telefoniczną lub sms, podstawą prawną przetwarzania Twojego numeru telefonu będzie art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. prawo telekomunikacyjne (Dz.U. z 2017 r. poz. 1907 ze zm.)

Jeżeli korzystasz z innych funkcjonalności dostępnych na naszych stronach:

Informacje o profilowaniu

Podczas realizowania działań marketingowych, administrator nie podejmuje żadnych decyzji opartych na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, które mogłyby wywoływać skutki prawne lub w inny sposób istotnie wpływać na osoby, których dane dotyczą. Korzystamy z plików cookies do celu analizy aktywności internetowej i oferowania lepiej dopasowanych reklam do potrzeb osób odwiedzających nasze strony oraz systemów pozwalających nam na ustalenie, którymi stronami lub ich częściami jesteś w największym stopniu zainteresowany. W ramach tych czynności staramy się nie gromadzić danych osobowych, ani żadnych informacji pozwalających na ustalenie Twojej tożsamości.

Przechowywanie danych i wycofanie zgody

Dane podane podczas zapisu do działań marketingowych będą przechowywane do czasu wycofania zgody na komunikację elektroniczną lub zgłoszenia sprzeciwu przeciwko przetwarzaniu danych. Wykonanie którejkolwiek z wyżej wymienionych czynności będzie skutkowało zaprzestaniem przetwarzania danych osobowych dla celów związanych z wysyłaniem informacji o naszych nowościach, promocjach i bieżących wydarzeniach. Wycofać zgodę na komunikację elektroniczną, jak i wnieść sprzeciw przeciw przetwarzaniu można w każdej dowolnej formie zapewniającej, że oświadczenie woli dojdzie do naszej wiadomości w taki sposób, że będziemy mogli zapoznać się z jego treścią. Jeżeli jednak swoją wolę wyrazisz na dane adresowe wskazane w niniejszym obowiązku informacyjnym, cały proces przebiegnie szybciej. Pamiętaj, że zgodę możesz wycofać w dowolnym momencie, lecz jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

Jeżeli korzystasz z innych funkcjonalności dostępnych na naszych stronach:

Przekazywanie danych do państw trzecich

Nie przekazujemy danych do państw trzecich.